implantaat tandprothese arnhem specialist

Wat Primi Dentes voor u kan betekenen?

Er bestaan meerdere soorten protheses, zoals:

  • Volledige prothese of kunstgebit
  • Immediaat prothese 
  • Klikprothese
  • Partiële (gedeeltelijke) prothese

Volledige prothese of kunstgebit

Een volledige prothese of kunstgebit is een hulpmiddel in het geval dat alle tanden en kiezen getrokken zijn.

Immediaat prothese

Een immediaatprothese is een prothese die direct na het trekken van de tanden en de kiezen in de mond op de kaak wordt geplaatst.  De behandelingen van immediaatprotheses worden in samenwerking met een tandarts of een kaakchirurg uitgevoerd. 

Klikprothese 

Een klikprothese wordt middels een implantaat vast gemaakt aan uw kaak.  Het is een implantaat gedragen prothese, oftewel het klikgebit.  Een implantaat gedragen prothese lijkt qua uiterlijk volledig op een normaal kunstgebit, alleen fungeren enkele titanium staafjes in de kaak als bevestiging. Ondanks dat deze prothese goed vast zit door de klikmogelijkheid, kunt u deze toch gemakkelijk in- en uitnemen.

Implantaten

Implantaten zijn de hulpmiddelen om ruimtes in uw gebit, ontstaan door het wegvallen van een of meerdere tanden, op te vullen.  Een implantaat is een metalen kunstwortel die als een schroef in de kaak van het gebit wordt geplaatst.  Implantaten komen op de plaats waar de wortel van de vroegere tand of kies zat. 

Partiële prothese

De partiële prothese is een gedeeltelijke uitneembare prothese die bestemd is voor mensen die een aantal tanden en/of kiezen kwijt zijn.

Er bestaan twee soorten uitneembare partiële protheses

  • Kunststofprothese
  • Metalenframeprothese

Rebasing

Wanneer een prothese los begint te zitten, door misschien botresorptie (slinken van de kaak) is het mogelijk de prothese aan te passen/aan te vullen door middel van een rebasing.  Rebasing is het aanbrengen van een voering aan de binnenzijde van de gebitsprothese zodat de gebitsprothese weer goed op de kaak aansluit.


Angst

Het komt geregeld voor dat patiënten angstig zijn voor hun behandeling.  Wij vinden het dan ook belangrijk om onze patiënten eerst gerust te stellen.  Dit doen we door middel van een uitgebreide uitleg van elke stap binnen de behandeling.  We nemen ook extra tijd om onze patiënten de mogelijkheid te geven vragen te stellen.

Kokhalzen

In wezen is kokhalzen een natuurlijke reflex van het lichaam. Het voorkomt stikken. Toch kan het ook duiden op angst. Om het kokhalzen te verminderen maken wij gebruik van een anti-kokhalstechniek. Dit betekent concreet dat gevoelige plaatsen in de mond zo weinig mogelijk belast of geprikkeld worden.

 

Uw kunstgebit kapot?

Helaas komen reparaties aan een kunstgebit voor.  De oorzaak waarom een prothese stuk gaat hangt af van verschillende factoren.  De prothese kan versleten zijn.  Kaakgewricht problemen, evenals het laten vallen van uw prothese kunnen een oorzaak zijn.  Hoe dan ook, een gebroken kunstgebit is erg vervelend.  Het is dan ook belangrijk dat u uw kunstgebit op de juiste manier laat repareren en het jaarlijks laat controleren door uw tandprotheticus.

Nooit zelf repareren!

Doe nooit zelf een poging om uw kunstgebit zelf te repareren door bijvoorbeeld lijm te gebruiken en gooi niets weg!  Dit om te voorkomen dat u uw prothese verder beschadigt en dat het snel hersteld kan worden.  Bewaar dus alle onderdelen en neem deze mee naar uw afspraak.  Meestal kan een reparatie aan uw prothese snel afgehandeld worden terwijl u bij ons wacht.


Controle en kunstgebitverzorging

Om kans op reparaties, infecties en andere problemen met uw kunstgebit te beperken is het belangrijk dat u uw kunstgebit jaarlijks laat controleren door uw tandprotheticus.  

Wij kunnen u niet garanderen dat na een reparatie uw kunstgebit nooit meer kapot zou kunnen gaan.  Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw kunstgebit wat ouder is en toe is aan vervanging.  Ook is het mogelijk dat de pasvorm niet meer goed zit.  Dit kan door middel van een opvulling of kleine aanpassing verholpen worden.  Het hoeft dus niet altijd te betekenen dat uw kunstgebit moet worden vervangen.

 

 

Tevreden over onze dienstverlening?

fblike  
Like ons op Facebook.

 googlelogo color 272x92dp 
Of schrijf een recensie op Google.