implantaat tandprothese arnhem specialist

Uw kunstgebit kapot?

Helaas komen reparaties aan een kunstgebit voor.  De oorzaak waarom een gebitsprothese stuk gaat hangt af van verschillende factoren.  De prothese kan versleten zijn.  Kaakgewricht problemen, evenals het laten vallen van uw prothese kunnen een oorzaak zijn.  Hoe dan ook, een gebroken kunstgebit is erg vervelend.  Het is dan ook belangrijk dat u uw kunstgebit op de juiste manier laat repareren en het jaarlijks laat controleren door uw tandprotheticus.

Nooit zelf repareren!

Doe nooit zelf een poging om uw kunstgebit zelf te repareren door bijvoorbeeld lijm te gebruiken en gooi niets weg!  Dit om te voorkomen dat u uw prothese verder beschadigt en dat het snel hersteld kan worden.  Bewaar dus alle onderdelen en neem deze mee naar uw afspraak.  Meestal kan een reparatie aan uw prothese snel afgehandeld worden terwijl u bij ons wacht.

 

Rebasing (opvullen)

Het gebeurt dat uw gebitsprothese los in de mond begint te zitten.  Mogelijks is botresorptie (slinken van de kaak) hiervan de oorzaak.  Dit betekent per definitie niet dat u een nieuwe prothese nodig heeft.  Vaak is dit probleem al verholpen door middel van een rebasing.  Bij een rebasing brengen we een nieuw laagje kunststof aan, aan de binnenzijde van uw gebitsprothese zodat deze weer goed op de kaak aansluit.

 

Tevreden over onze dienstverlening?

fblike  
Like ons op Facebook.

 googlelogo color 272x92dp 
Of schrijf een recensie op Google.